Αφράτο Τιραμισού χωρίς αυγά… εύκολα και γρήγορα

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβαγιάρ
4 κ.σ. Νες καφέ
500-600 ml ζεστό νερό
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. Φυτική σαντιγί
50 ml κονιάκ
κακάο και τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.Δες και αυτό!Δροσερές Καλοκαιρινές σαλάτες με ντομάτα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Μόλις αφρατέψει βγάζουμε από το μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και 4 κ. σ. από το μείγμα του καφέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την φυτικη σαντιγι μέχρι να σφιξει και να αφρατεψει….

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά.Σ’ ένα μεγάλο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα μέσα στον καφέ.

Ρίχνουμε την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.Βάζουμε ξανά μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.Πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και κακάο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο πυρεξ…

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.