Εύκολο επιδόρπιο μήλου

Υλικά
Για τα τριαντάφυλλα
2 κόκκινα μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Ζύμη μπισκότων
5 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
⅓ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ειδική φόρμα με 24 θήκες

Σε ένα μπολ , κτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.

Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά, και στη συνέχεια ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει η ζύμη .

Τοποθετήστε τα μήλα σε επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίσματος καθαρίστε τα και κόψτε σε φέτες πολύ λεπτές.
Σε ένα μεγάλο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τις φέτες μήλου ,το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε στις φέτες μήλου και βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά ή έως ότου οι φέτες μήλου μαλακώσουν. Στραγγίζετε τυχόν συσσωρευμένο υγρό.
Τοποθετήστε 4-5 φέτες μήλου στη σειρά και η μία φέτα να καλύπτει λίγο την άλλη . Ξεκινώντας με το ένα άκρο, τραβήξτε απαλά τις φέτες για να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο. Επαναλάβετε για άλλα 23 τριαντάφυλλα.

Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη μπισκότων σε κάθε θήκη της φόρμας, πιέζοντας προς τα μέσα στη μέση με τον αντίχειρά σας.